szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rövid videóval jelentkezett a Facebookon a miniszterelnök.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A megjelent anyagban elmondta, hogy "tudós tanácsadókkal" tanácskozott szombaton. Közölte, hogy a vakcina már belátható távolságában van és jó esély van arra, hogy eu-s, kínai és orosz oltásunk is lehessen. Jó néhány hét azonban még hátra van addig, ezért az osztrák kancellárral is beszélt, amelyet megint a "laboratóriuminnak" nevezett Orbán, hogy ossza meg a saját tapasztalataikat velünk.

Szombatra egyéként újabb 5318 újabb ember szervezetében mutatták ki az új koronavírus-fertőzést ezzel 104 943-ra emelkedett Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma. A járvány halálos áldozatainak száma immár 235. Az elmúlt napon 107 beteg halt bele a Covid-19 szövődményeibe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Diósjenőn még rágcsálóügyi főmunkatárs is dolgozik: a Márton nevű mentett macska

Diósjenőn még rágcsálóügyi főmunkatárs is dolgozik: a Márton nevű mentett macska

Bezárt a 120 éves Jeliszejevszkij élelmiszerbolt

Bezárt a 120 éves Jeliszejevszkij élelmiszerbolt

10 perces harangszóval emlékeztek a koronavírus áldozataira Szlovákiában

10 perces harangszóval emlékeztek a koronavírus áldozataira Szlovákiában