szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hét 50 év alatti áldozata volt a járványnak a pénteki adatok szerint.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A kormányzati tájékoztató oldal péntek reggeli közlése szerint 135 beteg halt meg Magyarországon koronavírus-fertőzés miatt – ez a legmagasabb napi halálozási adat a járvány kezdete óta.

Az új adatok szerint a legfiatalabb áldozat egy 31 éves férfi volt, akinek krónikus veseelégtelensége, cukorbetegsége és érszűkülete volt. Elhunyt egy 32 éves nő, aki akut légzési distressz szindrómával is küzdött. Két 39 éves nő is életét vesztette, alapbetegségeiknél retardációt és epilepsziát, illetve melanómát és tüdődaganatot jelöltek meg.

További három 50 év alatti beteg is elhunyt: egy súlyos vérszegénységgel, gerincvelőgyulladással és keringési elégtelenséggel küzdő 43 éves nő, egy vérszegénységben, epilepsziában, májbetegségben szenvedő 47 éves férfi, illetve egy 49 éves férfi, akinek alapbetegségeinél magas vérnyomást és cukorbetegséget jelöltek meg.

A koronavírus okozta Covid–19 betegség szövődményei összesen már 4364 ember életét követelték Magyarországon.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez történt: Bankkártyával lopó csalókat leplezett le a Jófogás

Ez történt: Bankkártyával lopó csalókat leplezett le a Jófogás

Az iPhone 13 kijelzője alatt térhet vissza a Touch ID

Az iPhone 13 kijelzője alatt térhet vissza a Touch ID

Szélsebesen válogatja a szemetet egy amerikai robot – videó

Szélsebesen válogatja a szemetet egy amerikai robot – videó