szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy nap alatt 6268 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

6268 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 204 708 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - közölte szombaton reggel a koronavirus.gov.hu kormányzati tájékoztató oldal.

Elhunyt 152 beteg, így az elhunytak száma 4 516 főre emelkedett. Ennyi halálos áldozata még egy napon sem volt a járványnak, az eddigi legrosszabb nap a csütörtöki volt, 135 áldozattal. Az előtt szinte egész novemberben 90 és 120 között változott az elhunytak napi száma, most viszont egymás után következett két sokkal rosszabb nap.

A gyógyultak száma 1895-tel 54 021 főre emelkedett,

így az aktív esetszám 4221-gyel, 146 171-re nőtt.

21 562 tesztet végeztek el, vagyis a pozitív tesztek aránya 29,07 százalék. Az Egészségügyi Világszervezet ajánlása szerint akkor elégséges a tesztelés, ha a pozitív tesztarány 5 százalék alatt marad, Magyarországon utoljára szeptember 9-én felelt meg a tesztelés ennek a kritériumnak.

Kórházban 7536 beteget ápolnak, 65-tel kevesebbet, mint egy napja. Közülük 644-en vannak lélegeztetőgépen, az előző napinál hárommal kevesebben.

Az aktív fertőzöttek 20%-a, az elhunytak 24%-a, a gyógyultak 26%-a budapesti.

A beazonosított fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is - áll a szövegben. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye jövő hét elején várható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Átlépte a 2 milliót a koronavírus okozta halálesetek száma a világon

Átlépte a 2 milliót a koronavírus okozta halálesetek száma a világon

Csányi Sándor: Nem kell több stadiont építeni

Csányi Sándor: Nem kell több stadiont építeni

Kiket és hogyan akar legközelebb beoltatni Orbán Viktor?

Kiket és hogyan akar legközelebb beoltatni Orbán Viktor?