szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Mi Hazánk elnökét a párt májusi demonstrációja után büntették meg, de a karácsony miatt inkább pénzbírságot fizet.

Toroczkai László levelet kapott Pesti Központi Kerületi Bíróságtól, amelyben arról tájékoztatták, hogy 30 napos elzárásra változtatják azt a 150 ezer forintos pénzbírságot, ami a Deák téri késelés utáni megemlékezés miatt szabtak ki rá – közölte a Mi Hazánk elnöke a YouTube-re feltöltött videójában.

A párt és szimpatizánsai az Országos Roma Önkormányzat székházánál és a Deák Ferenc téren demonstráltak „a bűnözés ellen” idén májusban, miután pár nappal korábban két embert halálra késeltek az V. kerületben.

Toroczkai azt mondta, hogy ő csak egy sajtótájékoztatót tartott a gyilkossággal kapcsolatban. Mivel érvényben voltak a járványügyi korlátozások, a tájékoztatót nem tarthatta volna meg, ezért büntették meg 150 ezer forintra.

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke a videóban azt is elmondta, hogy miután megkapta csekket, „félredobta”, majd el is feledkezett róla.

A 150 ezer forintot viszont azóta befizette a VII. kerületi rendőrkapitányságnak.

Elmondása szerint megfordult a fejében, hogy leüli a büntetést, de mivel karácsony közeleg, a családja és a munkája miatt inkább az összeg befizetése mellett döntött.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarországra is elhozza a Samsung a legolcsóbb 5G-s telefonját

Magyarországra is elhozza a Samsung a legolcsóbb 5G-s telefonját

Szívelégtelenség miatt kórházba került Silvio Berlusconi

Szívelégtelenség miatt kórházba került Silvio Berlusconi

Megérkezett Kínába a koronavírus eredetét kutató tudóscsoport

Megérkezett Kínába a koronavírus eredetét kutató tudóscsoport