szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tanúk befolyásolásától, bizonyítékok megsemmisítésétől tart a bíróság, így nem marad szabadlábon a hivatali vesztegetéssel gyanúsított férfi és a helyettes államtitkár, aki a gyanú szerint elfogadta a kenőpénzt.

Elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság annak a két férfinak a bűnügyi felügyeletét, akiket vezető beosztású személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével és más bűncselekménnyel gyanúsítanak – közölték. A bírósági közleményben nem nevesítik, de a Kormányinfón Gulyás Gergely is megerősítette, hogy az egyikük Nagy János, az Agrárminisztérium földügyekért felelős helyettes államtitkára.

A hivatalos megfogalmazás szerint a két gyanúsított mozgását technikai eszközzel követik nyomon 2021. április 1-jéig. Az ügyészség a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt kérte a bűnügyi felügyelet elrendelését.

Mint írták, a megalapozott gyanú szerint az egyik vádlott vegyes gazdálkodási tevékenységet végző, állattenyésztéssel is foglalkozó vállalkozó, aki tervezett új cégében jogtalan előnyként tulajdonrészt ajánlott a magas rangú minisztériumi tisztségviselőnek. Cserébe azt kérte, hogy az segítséget nyújtson a beruházáshoz szükséges pályázat elnyeréséhez és földterületek megszerzéséhez. Ő az ajánlatot elfogadta, és az ígért tulajdonrészt az újonnan alapított mezőgazdasági vállalkozásban megszerezte.

A nyomozás kezdeti szakaszban van. A bíróság szerint megalapozottan feltételezhető, hogy ha szabadlábon hagynák a gyanúsítottakat, akkor ők a bizonyítást tanúk vagy az eljárásban érintett más személyek befolyásolásával, értesítésével, bizonyítékok eltüntetésével vagy megsemmisítésével megnehezítenék vagy meghiúsítanák – írták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Cápa támadt emberre egy ausztrál folyóban

Cápa támadt emberre egy ausztrál folyóban

Homofób üzenetekkel bombázta a felhasználókat egy koreai chatbot, a Facebook letiltotta

Homofób üzenetekkel bombázta a felhasználókat egy koreai chatbot, a Facebook letiltotta

Közel 2,8 millió forintos pótdíjat fizetett egy bliccelő a BKK-nak tavaly

Közel 2,8 millió forintos pótdíjat fizetett egy bliccelő a BKK-nak tavaly