szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nagy János, az Agrárminisztérium földügyekért felelős helyettes államtitkára az ügy érintettje.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást és az ügy egyik érintettje az Agrárminisztérium földügyekért felelős helyettes államtitkára, Nagy János – jelentette be az agrártárca szerda este közleményben.

A minisztérium azt is közölte, Nagy István agrárminiszter a mai nappal kezdeményezi a helyettes államtitkár felmentését a tisztsége alól.

Az ügyészség szerdán közölte, hogy korrupció gyanújával nyomozást indítottak két emberrel szemben, ők csak annyit közöltek, hogy az egyikük magas rangú minisztériumi tisztségviselő.

Vezető minisztériumi tisztségviselőt vett őrizetbe a főügyészség

A külügyminiszter úgy nyaralt Szíjj László luxusjachtján, hogy arra a vagyonnyilatkozata alapján nem volt pénze, ha viszont ajándékba kapta az utat, az korrupciós problémákat vethet fel. Szijjártó eddig nem adott magyarázatot, valaki viszont feljelentette. Kérdés, mire jut az ügyészség, már ha jut valamire egyáltalán.

A vádhatóság közleménye szerint idén nyáron egy állattenyésztéssel is foglalkozó vállalkozó pályázati úton igénybe vehető állami támogatással tervezte beindítani új mezőgazdasági vállalkozását. A megalapozott gyanú szerint „jogosulatlan előnyt” ajánlott egy magas rangú minisztériumi dolgozónak, hogy hivatali pozíciójából fakadó kapcsolatainak felhasználásával segítsen neki a támogatás, valamint földterületek megszerzésében.

Az ügy horderejét jól mutatja, hogy több százmillió forintos vissza nem térítendő támogatási összegről van szó a közleményben. A vállalkozó öt százalékos tulajdonrészt ajánlott a vezető beosztású minisztériumi dolgozónak, aki el is fogadta az ajánlatot, és megszerezte a beígért tulajdonrészt a vállalkozásban.

Az ügyészség közölte, hogy mindkét elkövetőt gyanúsítottként hallgatták ki, valamint elrendelték az őrizetüket. Jelezték azt is, hogy indítványozták „a személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését” is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Az ügyészség M. Richárd letartóztatását kéri

A másodfokon eljáró Fővárosi Főügyészség indítványozta a Dózsa György úti baleset ügyében elítélt M. Richárd letartóztatását. Szerintük a rá első fokon kiszabott büntetés jelentős súlyosítása indokolt.

Radar360: Bident beiktatták, nekilátott rendet rakni Trump után

Radar360: Bident beiktatták, nekilátott rendet rakni Trump után

Rotschild özvegye irányítja továbbra is a család különutas bankját

Rotschild özvegye irányítja továbbra is a család különutas bankját

A teljes összeg rendelkezésre áll a Lánchíd felújításához

A teljes összeg rendelkezésre áll a Lánchíd felújításához