szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Három nap alatt négy egészségügyi dolgozó vesztette életét a járványban.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Csütörtök reggel elhunyt egy 55 éves mentőgépkocsi-vezető - közölte Facebook oldalán a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége. M. János Jászboldogházán teljesített szolgálatot.

Szerdán egy salgótarjáni mentésirányító halt meg a betegségben, kedden pedig egy háziorvos és egy főnővér vesztette életét.

A járvány egészségügyi áldozatairól anonim listát vezet honlapján a Magyar Orvosi Kamara (MOK). Jelenleg húsz elhunytat sorolnak fel, de az 55 éves mentőgépkocsi-vezető monogramja még nem szerepel az oldalon.

���� A legtöbb már minden nap ... ���� Mély megrendüléssel tudatjuk, Hogy M. János, Jászboldogházán vonuló Bajtársunk ma reggelre ... Közzétette: Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége - & nbsp; 2020. december 3., csütörtök

Képünk illusztráció.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ballai Vince Itthon

„Utoljára akkor tudtam édesanyámmal beszélni, amikor elvitte a mentő”

Van, aki reménykedik, hogy a kórházba került nagymama megkapja az üzeneteiket, de olyan is, aki utoljára akkor tudott édesanyjával beszélni, amikor elvitte a mentő. Nem egyszerű a kapcsolattartás a kórházba került betegekkel, és nem csak a látogatási tilalom miatt. A már így is túlterhelt kórházi személyzetnek plusz terhelés a sok telefonáló hozzátartozó, és ugyan a haldoklókhoz a tiszti főorvos felszólítására odaengedik a hozzátartozókat, ez gyakran már késő.

Kína legrégebbi ismert palotáját fedezték fel egy 5300 éves ősi város romjai közt

Kína legrégebbi ismert palotáját fedezték fel egy 5300 éves ősi város romjai közt

Ideiglenesen megszünteti a karanténmentes beutazást az Egyesült Királyság

Ideiglenesen megszünteti a karanténmentes beutazást az Egyesült Királyság

Szlávik: Lehetséges, hogy a gyerekeket is be kellene oltani koronavírus ellen

Szlávik: Lehetséges, hogy a gyerekeket is be kellene oltani koronavírus ellen