szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A világ legkorruptabb emberének nevezi Soros Györgyöt válaszlevelében a miniszterelnök, bár Soros levelének nem ő volt a címzettje. Orbán Viktor szerint Európa nem hódol be. Hagyományos családmodell, gender, akasztásra szánt nemzeti keresztény országok a miniszterelnök levelében.

Az Európai Unió megőrizte egységét és győzött, Soros György pedig vesztett, és itt lenne az ideje, hogy az európaiak végre hazaküldjék őt Amerikába - írta Orbán Viktor miniszterelnök Európa nem hódolt be című, Soros György írására adott válaszában, bár Soros levelének nem ő volt a címzettje.

Soros: A kompromisszum Orbánékkal a lehetséges világok legrosszabbika

Hatalmas nyomás alatt fáradozott azon Angela Merkel német kancellár, hogy megakadályozza az Európai Unió következő költségvetésének és az újjáépítési csomagnak magyar és a lengyel vétóját, ám a kompromisszum, amit elért, több pontban is alapvetően hibás - írja Soros György a Project Syndicate-en.

A magyar miniszterelnök emígy kárörvend: "Soros György krokodilkönnyeket hullat, ami ugyan nem adja vissza a spekuláns által kifosztott emberek, családok, vállalkozások millióinak pénzét, de szerény elégtételnek jó". Úgy látja, "a világ legkorruptabb emberének és hálózatának" jó oka van a csalódottságra, mert "Európa nem hódolt be, Soros grandiózus tervét az Európai Tanács ülésén megakasztották". A reflektorfény a költségvetési pénzekre, a helyreállítási alapra, a ki, mihez és hogyan férhet hozzá kérdésére irányul - írta a miniszterelnök, aki szerint az unió költségvetésének pénzeit eddig is minden tagállamban szigorú és többszörös európai felügyelet alatt tartották. Talán ennek is köszönhető, hogy Magyarországon volt már példa, hogy uniós pénzeket vissza kellett fizetni a szigorú felügyelet miatt, ez éppen a miniszterelnök vejét érintette.

"A kutya máshol van elhantolva" - fogalmazott a levélben Orbán Viktor, hozzátéve, a brüsszeli ülés valódi tétje az volt, ki fogja irányítani Európát a jövőben: a tagállamok polgárai által megválasztott kormányok és a belőlük álló tanács vagy Sorosnak sikerül felépítenie egy új hatalmi struktúrát. Egy hálózatot - folytatta -, amely a liberális, posztnemzeti és posztkeresztény ideákat terjesztő NGO-kból, az eszméiket szállító és felerősítő, nemzetközi fősodratú bal- és jobboldali médiából, az európai parlamenti képviselők jelentős csoportjából, az Európai Bizottságba bejuttatott "Soros-megbízottakból" és az ezeket összekapcsoló, jogállamiságinak nevezett mechanizmusból áll.

"A terv olyan egyszerű, mint amilyen grandiózus": egy pénzügyi központ, Soros György központja NGO-k, kutatóintézetek, elemző műhelyek és aktivisták ezreit finanszírozza, akik befolyásolják a mainstream média irányvonalát. Összevásárolja és hálózatba szervezi parlamenti képviselők kritikus mennyiségét, az Európai Bizottság kulcspozícióiba juttatja a neki dolgozó embereket, mint Frans Timmermans és Vera Jourová - vádolja meg a Bizottság vezetőit a magyar miniszterelnök. Végül elfogadtat egy jogszabályt, amely politikai előfeltételeket - gender, migráció, nyitott társadalom, liberális demokrácia - szab ahhoz, hogy a tagállamok hozzáférjenek az EU-s forrásokhoz - fejtette ki Orbán Viktor.

Ezután az ellenálló országok felakasztásáról ír. E terv szerint - írta - a nemzeti szuverenitásukhoz, keresztény gyökereikhez és a hagyományos családmodellhez ragaszkodó országokat, mint Lengyelország és Magyarország "erre a jól megfont kötélre kell felakasztani". A vonakodókat pedig, mint a jobb sorsra érdemes közép-európai országok és a renitenskedő skandinávok, ki kell rendelni a nyilvános autodaféra, hogy megérthessék a liberális érvelés lényegét - tette hozzá. A kormányfő hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Európa kormányai az utolsó pillanatban felébredtek: elolvasták azokat a jogállamsági országjelentéseket, amelyeket "Soros György és Frans Timmermans íratott Jourová asszonnyal", és hirtelen mindenki megértette, hogy az ítélet már a bírósági tárgyalás előtt elkészült, és Magyarország és Lengyelország után mások is sorra kerülnek majd.

Orbán Viktor ezért nyílt ellenszegülésnek tartja az Európai Tanács döntését "Soros György hatalomátvételi kísérletével szemben".
Politikai kérdéseket nem lehet összekötni pénzügyi kérdésekkel, szubjektív kritériumok nem lehetnek pénzügyi döntések alapjai, és "az unió alapszerződésében rögzített jogi eljárásrend nem cselezhető ki Soros-módra" - írta, majd úgy értékelt: az EU megőrizte egységét és győzött, Soros György pedig vesztett, és itt lenne az ideje, hogy az európaiak végre hazaküldjék Amerikába.

"Nincs magyarázat arra, hogy mi, európaiak miért tűrjük, hogy egy amerikai spekuláns amerikai pénzzel uniós befolyásolási rendszert építsen és vásároljon" - fakadt ki a miniszterelnök, jelezve, hogy amíg az európai vezetők ezt az utolsó lépést nem teszik meg, újra és újra hatalomátvételi kísérletekkel kell szembenézni a jövőben is. Megjegyezte: máris itt van az asztalon Soros György műhelyéből a migrációs és a gender akcióterv.
"Ideje lenne pontot tenni Soros György európai ámokfutásának végére" - zárta írását Orbán Viktor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az aprócsörgetéstől az érintésig: egyre több ország válhat készpénzmentessé

Az aprócsörgetéstől az érintésig: egyre több ország válhat készpénzmentessé

Oltásban jól, Covid-halálozásban rosszul állunk a világban

Oltásban jól, Covid-halálozásban rosszul állunk a világban

Home office vagy bejárás? Mi lesz az irodával a válság után?

Home office vagy bejárás? Mi lesz az irodával a válság után?