szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Online több mint 630, levélben csaknem 400 ezren jelentkeztek.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Mostanra meghaladta az egymilliót azoknak a száma, akik jelezték, hogy beoltatnák magukat a koronavírus-fertőzés elleni vakcinával – jelentette be a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba a közösségi oldalára feltöltött videóban azt mondta: az internetes regisztrációs felületen 632 ezren jelentkeztek, postai úton pedig 391 ezren.

Az államtitkár emlékeztetett, hogy az első védőoltásokat december 26-án adták be Magyarországon. Jelenleg az egészségügyi dolgozók oltása zajlik, de már megkezdődtek az előkészületek az idősotthonokban élők beoltására.

Szerda délelőtti sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tiszti főorvos arról beszélt, hogy eddig 21 ezer egészségügyi dolgozó vette fel a védőoltást, a Magyar Orvosi Kamara szerint viszont koránt sincs minden rendben a beadásra jelentkezés körül. A szervezet titkára, Svéd Tamás arról számolt be, hogy az érdeklődők a fővárosban és vidéken is nehézségeket tapasztaltak. Erről részletesen itt írtunk:

MOK: Kaotikus az egészségügyi dolgozók oltása

A Magyar Orvosi Kamara titkára szerint az oltásra jelentkezés rendkívül nehéz, a megadott telefonszámok gyakran elérhetetlenek és az online időpontkérés is csak helyenként működik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlávik: Felesleges különbséget tenni a vakcinák között

Szlávik: Felesleges különbséget tenni a vakcinák között

Elkezdték a tömeges oltást Oroszországban

Elkezdték a tömeges oltást Oroszországban

„Az elmúlt négy év felejthetetlen volt” – videóban búcsúzik Melania Trump

„Az elmúlt négy év felejthetetlen volt” – videóban búcsúzik Melania Trump