szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A halottasházat érintő szabálysértéseket Hadházy Ákos független parlamenti képviselő videója után tárta fel a kormányhivatal.

Szabálytalanságot állapítottak meg annak a vizsgálatnak a végén, amelyet a szentendrei temető halottasházában folytatott le a Pest Megyei Kormányhivatal.

Az ügynek Hadházy Ákos országgyűlési képviselő adott nagyobb nyilvánosságot, amikor közzétett egy videót, amely szerint kegyeletsértő módon, egymásra pakolt nyitott koporsókban tárolták az elhunytakat a szentendrei halottasházban. A felvételt nem Hadházy készítette, egy ismeretlen küldte el neki, aki azt is állította, hogy az elhunytak koronavírus-fertőzöttek voltak.

Az ügyben indított vizsgálat eredményéről a Magyar Nemzet számolt be. A cikkben arról is írnak, hogy miután a kormányhivatal megkapta a vizsgálati eredményt, határozatban utasította a fenntartót „a jogszabálysértő körülmények megszüntetésére”. Ha ennek nem tesz eleget Szentendre önkormányzata, akkor megbírságolhatják őket.

Hadházy videója után az illetékesek helyszíni szemlét tartottak a halottasházban, de nem tapasztalták azokat az állapotokat, amik a néhány nappal korábban készült videón láthatóak voltak. A népegészségügyi hivatal képviselője a nyilvántartás alapján azt is megállapította, hogy az ott lévő elhunytak egyike sem az új koronavírus okozta Covid–19 betegségben halt meg, és egyiküket sem kegyeletsértő módon helyezték el.

A bejáráson rendőrök is megjelentek, akik a videót látva rémhírterjesztés, valamint félelemkeltés miatt nyomozást indítottak. A hatóság az után az ember után nyomoz, aki a felvételt készítette.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Extrém hideg lehet a hétvégén, figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat

Extrém hideg lehet a hétvégén, figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat

Halálra gázoltak egy férfit, aki az M3-as autópályán gyalogolt

Halálra gázoltak egy férfit, aki az M3-as autópályán gyalogolt

Már csak napjai vannak Trumpnak, mégis újabb szankciókat hozott Irán ellen

Már csak napjai vannak Trumpnak, mégis újabb szankciókat hozott Irán ellen