szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormány egyáltalán nem említette az óvodák és az általános iskolák mellett a bölcsődéket, ezért a tippelgetésen kívül nem maradt más, mint várni a kormányrendeletre.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A kormány mai bejelentése alapján már lehet arról tudni, hogy jövő héttől egészen a tavaszi szünet végéig bezárnak az óvodák és az iskolák, ellenben az alapesetben az önkormányzatokhoz tartozó bölcsődék sorsáról se Gulyás Gergely nem tett említést, se az azóta megjelent kormányzati tájékoztatás.

Mint kiderült, egyelőre a fenntartók számára is kérdéses, mi lesz velük, és mindenki a rendelet megjelenésére vár.

Az első hullám zárása alatt a kormány “csomagban” kezelte ezeket az intézményeket (bár több településen már előtte is intézkedtek saját hatáskörben) most viszont egyáltalán nem kerültek szóba: egy budapesti önkormányzati forrásunk szerint az is lehet, hogy egyszerűen kifelejtették a felsorolásból.

Nehezíti a tervezhetőséget, hogy a kormányinfón tett bejelentések csak informálisak, és nem hivatalosak: ennek köszönhető, hogy az is csak részletekben derült ki eddig, nyitvatarthatnak-e a dohányboltok és a kaszinók például.

Információink szerint a több önkormányzat is a bölcsődék zárásával számol, ha esetleg az ő kezükben marad a döntés, de a Magyar Közlöny megjelenéséig csak a sötétben tapogatóznak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tordai megkérdezte, miért időszerű a nyitás, mire megkapta, hogy az orosz vakcina ellen kampányolt

Tordai megkérdezte, miért időszerű a nyitás, mire megkapta, hogy az orosz vakcina ellen kampányolt

Der Spiegel: A cseh kormányfő újabb ügynökváddal és a bukással néz szembe

Der Spiegel: A cseh kormányfő újabb ügynökváddal és a bukással néz szembe

Elindultak élesben is a robotpizzafutárok Amerikában – videó

Elindultak élesben is a robotpizzafutárok Amerikában – videó