szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az ügyészség szerint a véletlenen múlt, hogy a megtámadott nő nem halt meg.

A Pest Megyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki a kertszomszédját próbálta megölni.

Az ügyészség szerint egy birtokvita miatt volt haragban a gyanúsított a szomszéd nővel. 2019 májusában a nő a telkén kertészkedett egy ismerősével, aki a telek távolabbi részén füvet nyírt, míg ő az ingatlanon lévő faházba ment.

A szomszéd ekkor átmászott a kerítésen, és a nő után ment a házba, ott kétszer ököllel arcon ütötte, majd egy szerszámnyéllel is kétszer nagy erővel fejbe verte, és fojtogatni kezdte. A földre rogyó sértettet azután bordáinál megrúgta és megütötte, majd tovább folytatta a fojtogatást, amíg a nő elveszítette az eszméletét. Csak ekkor hagyta abba a bántalmazást, majd elmenekült.

Az éppen eszméletére térő nőre a telek túlsó oldaláról visszatérő ismerőse talált rá. A hölgy többszörös arccsonttörést, fején több zúzódást és bordatöréseket is elszenvedett.    

Az ügyészség szerint kizárólag a véletlenen múlt, hogy az elkövető támadása nem járt súlyosabb, akár a nő halálával bekövetkező eredménnyel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Arató László (EUrologus) EUrologus

Az emberölések és az öngyilkosságok száma is csökken az EU-ban

Az elmúlt évtizedben jelentősen kevesebb szándékos emberölés történt az EU-ban és csökkent az öngyilkosságok aránya is. Mindkét téren azt figyelhetjük meg, hogy az északi államokban lényegesen rosszabb a helyzet, míg a napsütötte déli országokban 100 ezer lakosra számottevően kevesebb erőszakos halál jut.