szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szaniszló Sándor polgármester azt írta, vállalják, hogy az oltóanyagokat húsz napon belül beadják Pestszentlőrincen és Pestszentimrén.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Magyarország 40 ezer koronavírus elleni vakcinát ad május első felében Csehországnak  közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter április 3-án. A XVIII. kerületben hozzávetőlegesen ennyien vannak, akik regisztráltak, de még nem kaptak oltást, ezért Szaniszló Sándor azt kéri, hogy adják oda a vakcinákat a kerületnek.

A polgármester a Facebookon tette közzé az erről szóló levelet, amelyet Szijjártó Péternek címzett.

"Több mint egymillió honfitársunk várja jogos türelmetlenséggel, hogy végre beoltsák, ami feltétele az egészségünk megtartásának és az újranyitásnak. Biztosra veszem, hogy az emberek túlnyomó többsége egyetért abban, hogy amíg nincs mindenki beoltva – legyenek az eddig kimaradt szociális dolgozók, kiskereskedelmi alkalmazottak, papok és lelkészek, vagy bárki, aki a sorára vár – a kormánynak kötelessége minden rendelkezésére álló oltóanyagot itthon felhasználni"

– írta a dokumentumban a kerületvezető.

Szaniszló Sándor hozzátette, hogy amennyiben a kormány nem talál lehetőséget a vakcina Magyarországon belüli felhasználására, Pestszentlőrinc és Pestszentimre nevében átveszik a teljes mennyiséget, és vállalják, hogy húsz napon belül beadják azokat.

Szaniszló Sándor korábban azért került a kormánysajtó támadásainak kereszttüzébe, mert kiposztolta, senki nem kérte a kínai vakcinákat a kerületben, ezért azok visszakerültek. A kormánylapok ezt úgy értelmezték, hogy Szaniszló visszaküldte a vakcinákat, a DK szerint viszont épp ellenkezőleg, a kormány hívta vissza azokat. A téma még Orbán Viktor rádióinterjújában is szóba került, a miniszterelnök arra szólította fel az ellenzéket, hagyja abba az oltásellenes kampányt, aki oltásellenes, kockára teszi az emberek életét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A fehérorosz KGB fogságába került a legrégebbi ellenzéki párt vezetője

A fehérorosz KGB fogságába került a legrégebbi ellenzéki párt vezetője

Tízezrek dilemmája: Menjen-e iskolába a gyerek, ha kötelező, de nem biztonságos?

Tízezrek dilemmája: Menjen-e iskolába a gyerek, ha kötelező, de nem biztonságos?

Orbán: Akár már a jövő hét közepén kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai

Orbán: Akár már a jövő hét közepén kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai