szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A DK elnökségi tagja szerint az előző napok eseményei is igazolják, hogy nincs minden rendben a kínai oltóanyaggal.

Nem az oltások ellen, hanem a megbízható oltások mellett kampányolunk – mondta Vágó István az ATV Csatt című műsorában.

Az ellenzéki politikusokat gyakorta nevezik oltásellenesnek a kormányközeli felületeken, ám ez a DK elnökségi tagja szerint nem igaz: ők ugyanis nem oltásellenesek, a "keletivakcina-ellenes” kifejezés már inkább kifejezi az álláspontjukat.

Vágó István arról is beszélt, hogy az előző napok eseményei, a kínai vakcinákkal kapcsolatos hírek, “már kicsit igazolják, hogy nem feltétlenül van minden rendben a kínai oltóanyaggal”. A kínai járványügy vezetője a hétvégén azt mondta, az inaktivált víruson alapuló vakcinák hatásossága nem elég magas. Egy nappal később viszont már úgy fogalmazott, hogy a szavait félreértette a nemzetközi sajtó.

Vágó a műsorban leszögezte, nem építettek fel kampányt a keleti vakcinák ellen, ez ugyanis szerinte nem politikáról, hanem az emberek biztonságáról szól. "A kínai karácsonyfaégőt bevonják a piacfelügyelők, ha nincs uniós engedélye, az oltásnak meg adunk engedélyt” – mondta a politikus.

Több ellenzéki oltatná be magát, mint fideszes

Az is kiderült, hogy a legtöbben Pfizerrel oltatnák be magukat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!