szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz képviselője, Koncz Ferenc tavaly júliusban, motorbalesetben hunyt el.

A Szerencsi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével jogerősen felfüggesztett szabadságvesztést és közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki arra a vádlottra, aki 2020. július 10-én Bekecsen gépkocsijával halálos motorbalesetet okozott – közölte a Miskolci Törvényszék pénteken. A bírósági közlemény nem jelöli meg, hogy a baleset sértettje Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő volt, de a politikus azon a napon, ugyanazon a helyszínen vesztette életét közlekedési balesetben.

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott nő autóval ment Szerencs felé, majd meg akart fordulni az úton, ezért lehúzódott jobbra és megvárta, míg elmegy a mögötte lévő autó és teherautó. Ezután

elkezdett balra fordulni, annak ellenére, hogy a teherautó a szembe jövő forgalmat teljesen kitakarta előle.

Éppen akkor jött szemből Koncz Ferenc motorral (50 km/órás sebességgel), és hiába vészfékezett, nem tudott megállni a kanyarodó autó előtt, amely akkora már csaknem teljesen az ő sávjában volt. Fékezéskor a motor felborult és az autónak ütközött, Koncz Ferenc a helyszínen meghalt.

A bíróság halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt a vádlottra 1 év 8 hónap szabadságvesztést és 2 év 4 hónap közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki, a szabadságvesztés végrehajtását 2 évre felfüggesztette. A döntés jogerős.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!