szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A párt szerint az Orbán-kormány zaklató hazugságkampányt folytat, hogy elterelje a figyelmet a halálozási adatokról.

A Jobbik feljelentést tesz a kormánypártok telefonos tájékoztató kampánya miatt, mert azt úgy értékeli: "zaklató gyűlöletkampányban terjesztenek rémhíreket Orbánék".

Az ellenzéki párt közleményében azt írta: "az Orbán-kormány újabb hazugságkampánnyal akarja elterelni a figyelmet arról, hogy lakosságarányosan hazánkban haltak meg a legtöbben koronavírusban az egész világon".

A Jobbik úgy fogalmazott, "Orbán 25 ezer ember életével nem tud elszámolni", ezért ahhoz a cselhez folyamodik, hogy az ellenzéki pártokról és vezetőikről terjeszt majd rágalmakat. "Zaklató telefonhívásai során azzal a képtelenséggel fogják majd a tisztességes embereket traktálni, hogy az ellenzékiek nem támogatják az oltásokat" - közölték.

Hozzátették: a Fidesznek nem telefonos kampányra kellene költenie az adófizetők pénzét, hanem azoknak az embereknek a megmentésére, akik most is ezerszámra lélegeztetőgépen vannak.

Remélhetőleg a bíróság előtt felelhet majd a kormánypárti gyűlöletkampányok egyik állandó főszereplője, Hollik István"

- írta a párt a Facebookon.

Telefonos gyűlöletkampányban terjesztenek rémhíreket a kormánypártok! Az Orbán-kormány újabb hazugságkampánnyal akarja...

Közzétette: Jobbik Magyarországért Mozgalom – 2021. április 19., hétfő

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn jelentette be, a Fidesz-KDNP telefonos tájékoztató kampányt az ellenzék oltásellenességéről. A kormánypárti politikus kiemelte: a baloldal továbbra sem vonta vissza azt a parlamenti határozati javaslatot, amellyel ellehetetlenítenék a keleti vakcinák használatát.

Az ellenzéki pártok február elsejére kezdeményeztek egy országgyűlési ülést, amelyen viszont csak egy olyan külön szakbizottság felállítását szerették volna elérni, amely a Kínából érkező Sinopharm-vakcina beszerzését és engedélyeztetését vizsgálta volna. Az ülésen azonban a Fidesz–KDNP-frakció képviselői nem jelentek meg, így az a napirend előtti felszólalások után határozatképtelenség miatt félbeszakadt.

Az ellenzék nemrég még egy közös, oltásra buzdító kampányt is elindított.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!