szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Aki oltást akar kapni, az hozzánk is jöhet – üzeni Baranyi Krisztina polgármester.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Délután 1 óráig összesen 11-en jelentkeztek Ferencváros oltópontjain, hogy megkaphassák a Sinopharm koronavírus elleni védőoltását – derül ki Baranyi Krisztina polgármester Facebook-oldaláról. Baranyi szerint ezer adag áll a kerület rendelkezésére. Mint írja:

Aki oltást akar kapni, az jöhet ám hozzánk is!

Gyertek, gyertek oltakozni, a végén még nem lehet a hétvégén focimeccsre...

Posted by Baranyi Krisztina on Friday, April 30, 2021

Pénteken kora reggel váratlanul kiderült, hogy 100 ezer Pfizer-vakcinát beadnak a nap során. Ehhez az eeszt.gov.hu rendszerben kellett volna időpontot foglalni, azonban az kapásból összeomlott, a rendszer orvosoknak, mentősöknek és patikusoknak szóló része sem működik. Az összeomlást az operatív törzs túlterheléses támadás eredményének próbálja beállítani. A kórházak előtt eközben végeláthatatlan sorokban állnak a Pfizer vakcinájára váró emberek.

Nagyon hosszú sorok állnak Pfizer oltásokért, van, ahol már lezárták a sort, mert nincs több oltás

Kora reggel váratlanul kiderült, hogy 100 ezer Pfizer vakcinát beadnak ma. Ehhez az eeszt.gov.hu rendszerben kellett volna időpontot foglalni, azonban az kapásból összeomlott. Így sokan a kórházi oltópontoknál sorban állva reménykednek abban, hogy jut nekik oltás. Van, ahol már közölték, a Pfizer elfogyott, innentől AstraZenecát vagy Sinopharmot tudnak adni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!