szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megkapta az AstraZeneca első oltását, ezért sem gyanakodott arra, hogy komolyabb baja van – mondta Becsó Zsolt a hvg.hu-nak. A múlt keddi szavazás után viszont elment a helyi kórházba egy tesztre, másnapra derült ki, hogy koronavírusos. A frakció sajtóosztálya szerint a képviselő a szabályoknak megfelelően járt el.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Április 25-én kirándultam, hétfőn folyt az orrom, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, azt hittem, csak megfáztam

– mondta Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő a hvg.hu-nak azok után, hogy kiderült, koronavírus-fertőzöttként ment be múlt kedden a Parlamentbe szavazni. A képviselő nem volt tisztában a fertőzöttségével, az ülésteremben pedig maszkot viselt. A képviselő pár sorral Orbán Viktor mögött ült, szürke zakóban és fekete pulóverben.

 

©

Becsó Zsolt a hvg.hu-nak arról is beszélt, a szavazás napján már kevésbé érezte jól magát, de továbbra sem volt láza. Idővel kezdte nem érezni a szagokat és ízeket, ezért a voksolás után azonnal a megyei kórházba ment, és az eredmény megérkezéséig önkéntes karanténba vonult.

A pozitív teszteredménye másnap, szerdán érkezett meg, ekkor hivatalosan is karanténba került.

 

A HATÓSÁGI HÁZI KARANTÉN UTOLSÓ NAPJA! A hír igaz, covidos lettem. A tünetek jelentkezése után ( orrfolyás, szaglás és...

Közzétette: Becsó Zsolt országgyűlési képviselő – 2021. május 4., kedd

Megkérdeztük, hogy ilyen időszakban miért nem maradt otthon a legenyhébb tünetek jelentkezésekor, mire azt mondta, tényleg azt gondolta, hogy csak megfázott, és hangsúlyozta, a szabályok szerint járt el. Azért sem gondolt rosszabbra, mert már megkapta az első AstraZenecát. Most úgy véli, azért vészelte át enyhe tünetekkel a vírust, mert be volt oltva, ezért arra buzdított mindenkit, hogy regisztráljon vakcináért.

A képviselő reggel posztolta ki a Facebook-oldalára, hogy ma jár le a hatósági házi karanténja, az elmúlt 10 napban enyhe koronavírusos tüneteket érzékelt csak. A Telex vette észre, hogy a politikus bement szavazni a közalapítványok létrehozásáról és az egyetemek fenntartóváltásáról szóló kétharmados törvényekről – a többség így is csak ellenzéki képviselők segítségével lett meg. A lapnak a frakció sajtóosztálya azt írta,

Becsó Zsolt képviselő úr részt vett a múlt keddi szavazáson, onnan hazatérve végeztetett koronavírustesztet. Mindenben a szabályoknak megfelelően járt el.

Mi is megkerestük a sajtóosztályt, hogy Becsó Zsolt jelezte-e Kocsis Máté frakcióvezetőnek, hogy nem érzi jól magát, és a körülötte ülőket letesztelték-e, de eddig nem érkezett válasz. Cikkünk megjelenése után küldött közleményükben elküldték Becsó Zsolt újabb posztját, melyben a képviselő dokumentumokkal igazolta, hogy az április 27-i délutáni mintavételt követően a koronavírus miatt elrendelt karanténja április 28-ától május 7-ig tart.

INDULATOK A BALOLDALON! Felkapta a baloldali média a tájékoztatásnak szánt posztomat, miszerint lejár a karantén,...

Közzétette: Becsó Zsolt országgyűlési képviselő – 2021. május 5., szerda


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!