szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagyjából hatszáz embert oltanak be Sinopharmmal az Auróra utcában.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Szerda reggel a VIII. kerületi Auróra utcai oltópontnál egy nagyobb kínai csoport oltása zajlott, őket Sinopharm-feliratos kínai segítők irányították – értesült a Telex.

A portállal a kerületi önkormányzat azt közölte, hogy a kínai közösségből érkezett megkeresés a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központhoz, hogy van-e kapacitásuk beadni kínai vakcinás oltásokat, mert egy másik kerületben már volt egy ilyen oltási nap, ami nagyon sikeres volt. Jelezték, hogy ők szívesen megszerveznék több száz ember oltását, az intézmény pedig nyitott volt.

Egy hete jelentették be hivatalosan, hogy a Magyarországon élő külföldiek is tudnak regisztrálni a rendszerben. A Telex szerint a kínai közösség az itt élő, regisztrált kínaiaknak szervezett oltást a kínai WeChat alkalmazás segítségével történt.

A portál azt írja, hogy az oltás háromnapos; szerda délelőtt és csütörtök, péntek egész nap zajlik, és körülbelül 600 ember oltanak be ezeken a napokon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!