szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormány ennél korábban is megszüntetheti.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Megszavazta az Országgyűlés, hogy a januárban elfogadott, veszélyhelyzetről szóló jogszabály hatályát meghosszabbítsák az első őszi parlamenti ülésnapot követő 15. napig.

A döntés értelmében a kormánynak joga van a veszélyhelyzetet már ezt megelőzően is megszüntetni.

A lépésnek lehetnek politikai hozadékai, de alapjaiban érinti az egészségügyben és rendvédelmi szerveknél dolgozók életét, a várható következményeket ebben a cikkben szedtük össze:

Októberig nem lehet tüntetni, de bulizni igen? Ingyen parkolunk? Összeszedtük, mi jöhet a veszélyhelyzet kitolásával

Kedd éjjel 23:45-kor nyújtotta be a kormány nevében Varga Judit igazságügyi miniszter a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló törvénytervezetet, mellyel a kormány újabb több mint négy hónapra szavaztat meg magának rendkívüli felhatalmazást, vagyis a rendeleti kormányzás lehetőségét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!