szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Immár tizedik alkalommal indítja útjára Magyarországon az Aon Hewitt a "Legjobb Munkahely Felmérést", amellyel konkrét megoldásokat kínál a dolgozók elkötelezettségének és az üzleti eredményességnek a növelésére.

A felmérésre júniusig jelentkezhetnek a cégek, a kis- és közepes vállalkozásoktól a több ezer munkavállalót foglalkoztató multinacionális vállalatokig- közölte a humán tanácsadó cég.

Steigerwald Zsuzsa, a felmérés szakmai vezetője szerint recesszió idején különösen fontos az elkötelezettség mérése. Úgy véli, ebben az időszakban célszerű megalapozni a dolgozók elkötelezettségét, hogy később is meg tudja őket tartani a munkáltató. A felmérésben való részvétellel felismerhetők és fejleszthetők a vállalatban rejlő erre irányuló képességek - tette hozzá.

A felmérés keretében a felsővezetést és a HR munkatársakat kérdező kérdőívek mellett minden dolgozó véleményt nyilváníthat munkáltatójáról, aki szeretné megosztani észrevételeit.

Az Aon Hewitt célja idén is egy, a helyi viszonyokat is tükröző, hiteles munkavállalói tendenciákat bemutató kép kialakítása. Legjobb munkahelyeket ezúttal is három kategóriában hirdetnek: az 50-250, 250-1000 munkavállaló között, és az ezernél több embert foglalkoztató vállalatoknál. Tavaly összesen 23.000 munkavállaló és 503 felsővezető véleménye alapján adták át a legjobb munkahely címeket.

2011-ben a Mátrai Erőmű Zrt. lett a legjobb magyar munkahely a nagyvállalatok között, míg a 250-1000-es létszámú vállalatok kategóriájában a Fundamenta-Lakáskassza Zrt., az ennél kisebb cégek versenyében pedig a gyógyszeriparban tevékenykedő Janssen-Cilag Kft. nyert.

A Hewitt Associates 1997-ben állította össze először a "Legjobb 100 munkahely" listáját. A felmérés 2001-ben jutott el először Magyarországra, Németország mellett az első európai országként.

hvg.hu Karrier

Kiderült, kik lettek a 2011-es év Legjobb Munkahelyei

A Mátrai Erőmű Zrt. lett a legjobb magyar munkahely a nagyvállalatok között, míg a 250-1000-es létszámú vállalatok kategóriájában a Fundamenta-Lakáskassza Zrt., az ennél kisebb cégek versenyében pedig a gyógyszeriparban tevékenykedő Janssen-Cilag Kft. nyert – jelentette be díjátadó sajtótájékoztatóján az Aon Hewitt humánerőforrás tanácsadó cég.

Maruzsa: Ha nagyon rosszul sikerül az írásbeli érettségi, lehet javítani szóbelin

Maruzsa: Ha nagyon rosszul sikerül az írásbeli érettségi, lehet javítani szóbelin

Ezért ne hagyja nyitva soha az autóját, amíg vásárol

Ezért ne hagyja nyitva soha az autóját, amíg vásárol

Perceken múlhatott két nő élete a leégett szentendrei Sparban

Perceken múlhatott két nő élete a leégett szentendrei Sparban