szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A svájci Global Emerging Markets Limited (GEM) befektetési csoport egymilliárd forintot fektet az Est Media Nyrt.-be a következő három éves időszak alatt, és öt éven belül további 3 millió darab Est Media részvény jegyzésére jogosult 280 forintos kibocsátási áron - közölte az Est Media.

Az erről szóló szerződést kedden írta alá az Est Media és a GEM Global Yield Fund Limited, valamint a GEM Investments America LLC. A szerződést az Est Media idei éves rendes közgyűlésének is jóvá kell hagynia.

A befektetési szerződéseknek köszönhetően a tavalyi alaptőke-emelést követően újabb számottevő intézményi forráshoz jut a médiapiacon tevékenykedő Est Media. A közlemény szerint ez rövid távon támogathatja a cégcsoport refinanszírozási törekvéseit, középtávon pedig a társaság nemzetközi médiatevékenysége fejlesztését és - esetleges további földrajzi - terjeszkedését.

A Budapesti Értéktőzsde "B" kategóriájában jegyzett Est Media portfóliójába tartoznak Magyarországon a Pesti Est, az Est Lapok és az EXIT magazin, valamint a freeblog.hu, est.hu portálok és számos egyéb print és online kiadvány. A cég jelen van Romániában és Bulgáriában is. Az Est Media a legnagyobb tulajdonosa a Sziget Kft. fesztiválszervező cégnek. Az Est Media alaptőkéje a 2011. november elején zárult alaptőke-emeléssel 1,37 milliárd forintról 3,96 milliárd forintra nőtt, árbevétele - a Sziget Kft. árbevételének konszolidálásával - 2010-ben meghaladta a 8 milliárd forintot.

A GEM egy 3,4 milliárd dollár tőkéjű befektetési csoport, amely 65 országban 305 tranzakciót bonyolított le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Négy személyautó ütközött Székésfehérvárnál

Négy személyautó ütközött Székésfehérvárnál

Wladár Sándor maradt az úszöszövetség elnöke

Wladár Sándor maradt az úszöszövetség elnöke

Lelőtte felesége szeretőjét és annak apját is Nyíregyházán, életfogytiglant kaphat

Lelőtte felesége szeretőjét és annak apját is Nyíregyházán, életfogytiglant kaphat