szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Létrejött Magyarország legnagyobb FMCG disztribútora azzal, hogy többségi tulajdonrészt vásárolt a zágrábi központú Orbico Group a magyar Rafinanz Service Kft.-ben.

Az Orbico Group jelenleg a közép-kelet-európai régió legnagyobb FMCG (Fast Moving Consumer Goods - gyorsan forgó fogyasztási cikkek) disztribútora, 2011-ben több mint 800 millió euró forgalmat bonyolított le. Jelenleg közel 2300 embert foglalkoztat, s több mint 50 beszállító partnere van. A cég 200 világ- és helyi márkát forgalmaz közel 30 ezer partnerének, mindezt több mint 56 ezer kis- és nagykereskedelmi egységben. A tranzakció nyomán a Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban működő Rafinanz Service Kft. cégneve RafinanzOrbico Kft.-re változik.

A megváltozott tulajdonosi kör a jelenlegi 110 millió forintról három hónap alatt 1,2 milliárd forintra emeli a RafinanzOrbico Kft. saját tőkéjét. A tőkeemelést a cég 2012. december 31-ig hajtja végre, s az Orbico Trade Hungary Kft., az Orbico Group magyar leányvállalata az év végéig beolvad a RafinanzOrbico Kft-be. A tranzakciót követően a feltőkésített RafinanzOrbico Kft. Magyarország elsőszámú disztribútorává válik és támaszkodhat az Orbico Group anyacég szakmai és pénzügyi támogatására.

A Rafinanz Service a sales support és az FMCG disztribúciós piac egyik legfontosabb szereplője Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban, tavalyi forgalma 18 milliárd forint volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Trump tett egy emberi gesztust Joe Biden felé

Trump tett egy emberi gesztust Joe Biden felé

A kutya az embernek, a törpemalac csak a gazdájának legjobb barátja?

A kutya az embernek, a törpemalac csak a gazdájának legjobb barátja?

Ezek az autók a környezetvédelmi teszt alapján a legjobbak

Ezek az autók a környezetvédelmi teszt alapján a legjobbak