szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Nokia Siemens Networks (NSN) Kft. 180 munkavállalót foglalkoztató pénzügyi szolgáltató központot nyitott Budapesten, amely több kontinensen, közel 50 ország számára lát el cégen belüli számviteli, könyvelési feladatokat - jelentette be Ésik Róbert, az NSN Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn Budapesten, amikor stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a magyar kormánnyal.

Ésik Róbert, a Nokia Siemens Networks Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója az aláírás előtt hangsúlyozta: a cégcsoport a mobilhálózati megoldások vezető szállítója, és nagyon fontosnak tartja az innovációt, a kutatás-fejlesztést. Emlékeztetett arra, hogy a cégcsoport 1998-ban, 20 munkavállalóval nyitotta meg Budapesten kutatás-fejlesztési központját, ahol mára az NSN által Magyarországon foglalkoztatott több mint 1000 ember nagy része dolgozik.

Ésik Róbert kiemelte: vannak olyan technológiák, amelyeket csak Magyarországon fejleszt a cégcsoport, ilyen például a mobil kapcsolóközpont, amelynek világszerte 1,3 milliárd felhasználója van. A cég vezetője szólt arról is, hogy az NSN a magyar mérnöki felsőoktatás támogatóinak egyike, és 9 hazai, valamint 4 határon túli felsőoktatási intézménnyel alakítottak ki kapcsolatot.

A hétfőn kötött stratégiai megállapodásnak alapvetően három célja van: hogy megteremtse az NSN hosszú távú hazai jelenlétét támogató párbeszédet, elősegítse a vállalat magyarországi tevékenységének bővítését, valamint hogy növelje a magyar gazdaság teljesítményét és versenyképességét - jelezte Ésik Róbert.

Emlékeztetett arra, hogy 2011-ben a magyar állam 270 millió forint vissza nem térítendő támogatással segítette az NSN kutató-fejlesztő részlegének bővítését, amelynek eredményeként 224 új, felsőfokú végzettséget igénylő munkahely létesült. A mostani megállapodás nyomán további mérnöki munkakörök létesítésére nyílhat lehetőség - hangsúlyozta Ésik Róbert.

Bejelentette azt is, hogy az NSN Kft. 180 munkavállalót foglalkoztató pénzügyi szolgáltató központot nyitott Budapesten, amely több kontinensen, közel 50 ország számára lát el cégen belüli számviteli, könyvelési feladatokat.

Ésik Róbert elmondta, hogy a vállalati tevékenységbe integrálták a korábban külön - a Nokia Komárom Kft.-n belül - működő számviteli szolgáltató részleget, és a cégvezetés szándékai szerint a pénzügyi szolgáltató központ jelenlegi közel 180 fős létszáma az év végéig tovább bővülhet.

Az ügyvezető igazgató kiemelte, hogy a magyarországi tevékenység bővítésével a Nokia Siemens Networks immár több mint 1000 munkavállalót foglalkoztat Magyarországon.

A vállalat központja Finnországban, Espoo városában található, míg egyéb telephelyeivel a világ 150 országában van jelen. A cég 2011-ben több mint 14 milliárd euró nettó árbevételt ért el.

A kormánnyal a stratégiai megállapodás aláírásakor Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter közölte, 2025-ig a kormány megkétszereznáé a GDP-t, 2020-ig pedig legalább egymillió új munkahelyet akarnak teremteni, valamint hazatérésre bírni a külföldön dolgozó félmillió magyar munkavállalót.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megegyezett Ausztrália a Facebookkal, Zuckerbergék fizetni fognak a helyi sajtónak

Megegyezett Ausztrália a Facebookkal, Zuckerbergék fizetni fognak a helyi sajtónak

Mi van akkor, ha elutasítom a WhatsApp új felhasználási feltételeit?

Mi van akkor, ha elutasítom a WhatsApp új felhasználási feltételeit?

Könnyen lehet, hogy eddig tartott a 2032-es budapesti olimpia álma

Könnyen lehet, hogy eddig tartott a 2032-es budapesti olimpia álma