szerző:
MTI

Három egymást követő nyereséges negyedév után ismét veszteséget jelentett szerdán a negyedik negyedévről az LG Electronics egy uniós bírság miatt.

Tavaly decemberben a valaha kivetett legnagyobb bírságot, 1,47 milliárd eurót rótt ki az Európai Bizottság hét elektronikai vállalatra, köztük 492 milliót az LG-re, mert árkartellt alakítottak ki a katódsugárcsöves képernyők piacán.

A dél-koreai elektronikai vállalatcsoport adózás után 468 milliárd won, hozzávetőleg 321 millió euró veszteséget szenvedett el a negyedik negyedévben az egy évvel korábbi 112 milliárd won hiányt követően.

A bírság kiszűrésével az üzemi eredmény viszont nőtt - elsősorban a mobil üzletág jó szereplésének köszönhetően - 25 százalékkal 107 milliárd wonra, míg az értékesítési árbevétel csak minimálisan esett, 13,5 ezer milliárdra.

Az LG magyarországi érdekeltségénél tavaly ősszel helyezték át a budapesti központba a korábban Lengyelországban működő régiós ügyfélszolgálatot, ahol a Magyarországról, Bulgáriából, Horvátországból, Szerbiából és Romániából érkező megkereséseket fogadják.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!