szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre népszerűbb és gyakoribb a fullos internetes lakásbiztosítás, amikor nem csak a kötés történik a neten, de a további ügyintézést is a világhálón folytatják a felek. Az "az én pénzem" számításai szerint így a költségek 25-30 százaléka is megfogható.

Egyre több biztosítást lehet vásárolni az interneten a biztosítók saját honlapján vagy akár az online alkuszok segítségével, amivel jelentős összeg takarítható meg, általában a díjak 5-10 százaléka – írja az az én pénzem lakossági pénzügyi portál. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás után a lakásbiztosításoknál is egyre népszerűbb az internetes szerződéskötés.

A biztosítók jellemzően 2-3 csomagot ajánlanak, amelyekben különböző típusú károkra fizetnek, de olyan megoldások is vannak is, amikor a lakástulajdonos maga szedheti össze a neki fontos biztosítási eseményeket. A díjak internetes összehasonlítása nagy segítség a lakástulajdonosoknak, hiszen hamar kiderülhet, hogy egy régi, évről évre emelkedő díjú biztosításnál jóval olcsóbb ajánlatok is vannak a piacon.

További árelőnyt jelenhet az e-biztosítás, amikor minden ügyintézés az interneten zajlik. Az online ügyintézés lényegesen csökkenti a biztosítók adminisztrációs terheit és egyéb költségeit, amit a kedvezőbb díjszabással adnak tovább az ügyfeleknek. Az internetes szerződéskötés és internetes ügyintézés összesen akár 25-35 százalékos árkedvezményt is jelenthet. Az interneten található kalkulátorok szerint havonta 1200 forint körüli összegért biztosítható egy 50 négyzetméteres lakás, tehát nem túl nagy összeggel biztosítható a család sok milliót érő vagyona.

További részleteket itt lehet olvasni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Én dolgozom. Ameddig lehet és valaki fel nem jelent”

„Én dolgozom. Ameddig lehet és valaki fel nem jelent”

Több mint 30 ezer témában nem mondott igazat négy év alatt Trump

Több mint 30 ezer témában nem mondott igazat négy év alatt Trump

Szabó Szabolcs a Momentum színeiben indul az előválasztáson

Szabó Szabolcs a Momentum színeiben indul az előválasztáson