szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csaknem 100 millió forint magán fejlesztési forráshoz jutott a Sysplex csoport három dimenziós kamerát fejlesztéséhez. A tőkebevonásban a One Minute segítette a társaságott.

A filmgyártással és produkciókkal foglalkozó Sysplex-csoport vezetőjének inspirációjára egy házon belüli használatra kifejlesztett háromdimenziós kamera kereskedelmi termékké érett. Ezzel a 3D-s forgatások költségei drasztikusan csökkenthetők, ám a sorozatgyártás beindításához jelentős tőkére volt szükség. Ehhez a napokban jutottak hozzá az One Miniute tanácsadó cég segítségével – írja az Insider blog. A fejlesztés pedig egy teljesen automatizált, könnyen kezelhető és gyors 3D-s filmkészítést elősegítő eszköz, amellyel nagyon jelentősen csökkenthető a 3D-s filmforgatások költség és időigénye.

©

“Nem csak magunk terveztük a rendszert, de még az összeszereléshez szükséges elemeket is házon belül gyártották le, mert még a piacon kapható termékek sem voltak kellően alkalmasak a precíz beállításokra” – mondta a blognak Deák Péter, Sysplex csoport vezetője. “Amerikában és itthon több befektetővel is tárgyaltunk az elmúlt hetekben és sok pozitív benyomást szereztünk. Végül azonban nem tőkealap, hanem egy magánember fektetett be 400 ezer dollárt a gyártás beindításába.”

További részleteket itt lehet olvasni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már gyűjtik a pénzt a töltőtollak Teslájára, magyarok találták ki

Már gyűjtik a pénzt a töltőtollak Teslájára, magyarok találták ki

Már a koronavírus-járvány előtt megroppant a fővárosi lakáspiac

Már a koronavírus-járvány előtt megroppant a fővárosi lakáspiac

Első fokon négy év börtönt kapott a mentős orrát eltörő férfi

Első fokon négy év börtönt kapott a mentős orrát eltörő férfi