szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Soros György alapkezelője bevásárolt az egyik legnagyobb, jelenleg komoly pénzügyi gondokkal küzdő ruházati üzletláncába, a JC Penney-be – közölte a Wall Street Journal nyomán a Portfolio.hu.

A JC Penney részvényei jelentősen erősödtek az amerikai zárást követően, miután bejelentették, hogy Soros György 7,9 százalékos részesdést vásárolt a társaságban – írta a Portfolio.hu a Wall Street Journal információit idézve. A Soros Fund Management tegnap jelentette be, hogy 17,4 millió darab JCP Penney-részvényt vásárolt.

A lánc komoly problémákkal küzd, a korábbi igazgató, Ron Johnson hibás döntéseinek következményeként ugyanis 20 százalékkal csökkent a cég árbevétele, aminek a hatására 4700 alkalmazottjától kellett megválnia a társaságnak. A társaság élére visszatért Myron Ullman, a cég korábbi vezetője.

Soros György egy másik lehetséges befektetésről is beszélt április elején, azt mondta, a jen gyengülését várja – közölte a Világgazdaság a CNBC beszámolóját szemlézve. A magyar származású befektetési guru akkor szenzációsnak nevezte a japán monetáris politikát és azt is elismerte, amit Japán tesz, veszélyes lehet. Ha ugyanis a lakosság elveszíti a hitét az állampapírokban, az akár a jen bedőlését is eredményezheti.

Soros azt sem tagadta, maga is a valuta esésére fogad, a riporter kérdésére, hogy shortolja-e a jent, azt válaszolta, úgy gondolja, a japán jegybank ég a vágytól, hogy legyenek olyanok, akik így tesznek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Venezuela új lapot nyitna Bidennel

Venezuela új lapot nyitna Bidennel

A külföld is kiállt Navalnij mellett

A külföld is kiállt Navalnij mellett

Gripenek búcsúztatják ma Budapest felett az utolsó Pumát

Gripenek búcsúztatják ma Budapest felett az utolsó Pumát