szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Huszonegy milliárd forintos adózás utáni eredménnyel zárta a tavalyi az UniCredit – derül ki a magyar bank tegnap közzétett éves jelentéséből. Ezzel az OTP után a második legnyereségesebb magyarországi nagybank.

Az UniCredit a hazai nagybankok közül az OTP után a második legjobb eredményt érte el tavaly, hajszálnyival megelőzve a K&H-t. Bár a vállalati piacon erős bankról van szó, nem érintették a Raiffeisenre, az MKB-ra és a CIB-re jellemző hitelezési veszteségek, amelyek ez utóbbi bankoknál elsősorban a projektingatlan-portfólión keletkeztek – olvasható a Portfolio.hu-n.

A bank tőkearányos nyeresége adózás után 10,7 százalék, ami a jelenlegi hazai banki környezetben kimagaslónak számít. Ezt tükrözi a bank tőkemegfelelési mutatójának alakulása is, amely az előző év végi 14,3%-ról 18,3%-ra nőtt. A szervezet is szűkült: az egy évvel korábbi 1967 helyett 1878-an dolgoztak a csoportnál év végén, a hálózati egységek száma 134-ről 122-re, a fiókszám pedig 132-ről 120-ra csökkent. A mérlegfőösszeg alapján 6 százalék a bank piaci részesedése.

Az eredmény javulása a jelentés alapján elsősorban annak köszönhető, hogy a céltartalékok jelentősen, 60 százalékot meghaladó mértékben csökkentek. Ebben a végtörlesztéshez kapcsolódó árfolyamveszteségek realizálásával párhuzamosan végbement felszabadítások nagy szerepet játszottak.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most húzta keresztbe a Fidesz az ellenzék külön listás terveit

Most húzta keresztbe a Fidesz az ellenzék külön listás terveit

Van, ahol egész nap megmaradhat a köd, máshol napos idő lesz

Van, ahol egész nap megmaradhat a köd, máshol napos idő lesz

Rogán Antal: Nem azért foglalkoztunk a menekültekkel, mert fontosnak tartottuk, hanem mert erőltették

Rogán Antal: Nem azért foglalkoztunk a menekültekkel, mert fontosnak tartottuk, hanem mert erőltették