szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A BKV az eddigi sufnituningot hamarosan igazi, hivatalos autóbuszgyárátásra cseréli az Ikarusszal szövetkezve. Terveik szerint jövőre már el is készülnek az első BKV-autóbuszok

A BKV Zrt. jövőre saját forrásból szeretné buszparkját bővíteni, egy partnerrel együttműködve a társaság is bekapcsolódik a gyártásba, a folyamat utolsó fázisaiban (fényezés, belső tér kialakítása). A Napi.hu információi szerint első körben 3 autóbuszt fognak legyártani, a partner minden bizonnyal az Ikarus (Magyar Autóbusz Kft.) lesz. Úgy terveznek, hogy az első járműveket még 2014 első felében be tudják mutatni.

Ami az uniós finanszírozást illeti, Budapesten is van esély ilyen konstrukciójú beszerzésre. A fő veszélyforrás vélemények szerint az, ami az összes hazai fejlesztés átka is egyben: megveszünk egy nagy értékű eszközt komoly támogatási intenzitással és utána az üzemeltetésre - ami a hibridnél és az elektromosnál alighanem viszonylag magas költség, eltekintve az amúgy tényleg alacsonyabb üzemanyag ártól - nem marad forrás.

További részleteket itt lehet olvasni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!