szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Carlsberg dán sörgyártó fenntartja az idei évre vonatkozó, egyszámjegyű nyereségnövekedésről szóló előrejelzését annak ellenére, hogy az Ázsiában eladott több sör nem tudta ellensúlyozni a csökkenő keresletet Kelet- és Nyugat-Európában - közölte a cég szerdán.

A világ negyedik legnagyobb sörgyártójának értékesítése 17,97 milliárd dán koronára (1 dán korona mintegy 41 forint) esett a szeptember végével záródott három hónapban az egy évvel korábbi 18,59 milliárd koronáról. A működési eredmény 3,60 milliárd koronáról 3,43 milliárdra mérséklődött.

A cég adózott eredménye ugyanakkor 2,14 milliárd koronáról 2,21 milliárdra nőtt, meghaladta a Dow Jones által megkérdezett elemzők által várt 2,1 milliárd koronát. Az eladott sörmennyiség 2,8 százalékkal 38,6 millió hektoliterre esett az egy évvel korábbi 39,7 millió hektoliterről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!