szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hatalmas a szórás a világon a tekintetben, hogy mennyit kell fizetni egy korsó sörért. A legtöbb muszlim országban igen drága a folyékony kenyér, míg Ázsia és Kelet-Európa több országában is rendkívül kedvező árakkal lehet találkozni.

A Zero Hedge oldal publikált egy infografikát, melyben összeszedték, hogy hol kapható a legolcsóbb, illetve legdrágább sör a világon. Az infografika szerint fél liter sör legurítása ázsiai, és kelet-, illetve közép-európai országokban kerül átlagban a legkevesebbe: Bulgáriában például 78 dollárcentbe, Csehországban 71 centbe, Vietnámban és Ukrajnában pedig 59 centbe.

Legdrágábban sört muszlim országokban lehet inni, Iránban például átlagban 7,71 dollár egy korsó sör (az ugyanakkor nem derül ki, hogy ez milyen sör, Iránban ugyanis csak vallási kisebbségek gyárthatnak saját fogyasztásra alkoholos italokat, alkoholmenteset viszont lehet kapni), az Egyesült Arab Emírségekben is hasonló az árszint, de Norvégiában is mélyen a zsebünkbe kell nyúlni (4,6 dollár egy korsó sör).

A legtöbb korsót a csehek gurítják le évente, egy főre lebontva számszerint 419-et, utánuk Ausztrália és Németország következik. Bár nem az ausztrálok fogyasztják a legtöbb sört, egy főre vetítve mégis ők költik a legtöbbet a folyékony kenyérre: évente 747 dollárt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Bident beiktatták, nekilátott rendet rakni Trump után

Radar360: Bident beiktatták, nekilátott rendet rakni Trump után

Nemrég még Gulyás és Guller is nyári nyitásról beszéltek, most már rémhírnek nevezik ezt

Nemrég még Gulyás és Guller is nyári nyitásról beszéltek, most már rémhírnek nevezik ezt

Fukuyama: A végén a demokrácia győz, csak körbejárnak a rendszerek

Fukuyama: A végén a demokrácia győz, csak körbejárnak a rendszerek