Miért veszélyes halogatni a digitalizációt? Cégvezetőként ezeket érdemes átgondolnia!
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
Egy hatósági vizsgálat során kiderült négy, ismert láncokban forgalmazott virsliről, hogy nem az. Legalábbis nem teljesíti az élelmiszerkönyv vonatkozó határértékeit.
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma 52 különböző virslit, krinolint és párizsit vizsgált, ennek során 4 termék bukott meg. A Kinga baromfivirsliben és a Tesco Value baromfipárizsiban nem volt elég fehérje, nem tartalmazta az élelmiszerkönyvi előírásban rögzített alsó határértéket). A Lidlben kapható, Dulano 8 füstölt bécsi virslijének és a Pikker krinolinjának zsírtartalma több volt az Élelmiszerkönyvben megengedettnél.
Kilenc húskészítménynél jelentős volt az eltérés a valódi és a feltüntetett tápértékadatok között – írja a Buksza lakossági fogyasztói blog. (Az NFH ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy az eltérések nem mindig negatívak, lehetnek pozitívak is. Azaz a címkén ígértnél a fehérje akár több is lehet, a zsír pedig kevesebb.)
Összességében az élelmiszerkönyvi előírásokat nézve a termékek 8 százaléka nem ment át a vizsgán, a tápértékek jelölésénél pedig a termékek közel ötödénél volt probléma.
További részleteket itt lehet olvasni.
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
Bővült azon fejlesztési lehetőségek köre, amelyekre a Demján Sándor Tőkeprogramban forrást igényelhetnek a vállalkozások.
Javult a vállalkozások alkupozíciója: az árak konszolidálódtak, a kockázati prémiumok csökkentek, van verseny. Érdemes élni a lehetőségekkel.
Már egyetlen, megfelelően kiválasztott MI-eszköz révén is jelentős hatékonyságnövekedést érhetnek el a kisebb cégek is.
Ez a HVG heti gazdasági összefoglalója.