szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Július végével megszünteti a Magyar Telekom a lakossági gázszolgáltatást. A rezsicsökkentés betett nekik is. Pár hete az E.On lépte meg ugyanezt. Az állam lassan magára marad, és viheti tovább a veszteséges üzletágat. A Főgáz ügyfelei lesznek, akiknek ez nincs ellenére, aki nem akarja, kereshet magának másik gázszolgáltatót.

A Magyar Telekom az energiapiaci környezet megváltozásával összefüggésben 2015. július 31-ével megszünteti az egyetemes szolgáltatásra jogosult lakossági földgáz-felhasználók részére nyújtott szolgáltatását. A lakossági földgáz-szolgáltatás megszüntetése semmilyen módon nem érinti a Telekom energiapiaci tevékenységét az üzleti szegmensben – áll a társaság közleményében.

A Telekom alig pár héttel az után dobja be a törölközőt, hogy az E.On tette ugyanezt. Az E.On lépését a rezsicsökkentés, a lakossági gázüzletágon elért masszív veszteség motiválta, de most az amúgy formálódó állami nonprofit gázcég nincs könnyű helyzetben, erről itt írtunk. A Telekom, bár diplomatikusan fogalmaz, de ugyanerre a kormányzati lépésre vezeti vissza, hogy nem éri meg nekik kiszolgálni a lakosságot.

Élt öt évet a lakossági gázszolgáltatás

A Telekom öt éve indította az energiaszolgáltatását. "Az energiapiaci környezet változásával összefüggésben a társaság rendszeresen felülvizsgálta ezen tevékenységét, amelynek eredménye alapján a lakossági ügyfélkörben alkalmazott üzleti modellje nem fenntartható a jövőben. A társaság ezért a lakossági szolgáltatásra jogosult ügyfelek körében a földgáz-szolgáltatások megszüntetése mellett döntött 2015. július 31-gyel. A mai naptól erre a szolgáltatásra már nem köthető új szerződés a Magyar Telekomnál" – írják a közleményben.

A változás nem érinti közvetlenül a Telekom lakossági ügyfelek számára nyújtott villamosenergia-szolgáltatását, amelyet azonban a földgáz-szolgáltatáshoz hasonlóan a társaság időről időre felülvizsgál a változó piaci körülmények fényében. Lakossági földgáz-szolgáltatásának megszüntetése ugyanakkor semmilyen módon nem érinti a Telekom energiapiaci tevékenységét az üzleti szegmensben.

A Telekom földgáz-szolgáltatását a jelenlegi feltételek és kedvezmények szerint 2015. július 31. napjáig biztosítja, és a szerződés megszűnését követően végszámlát küld ügyfeleinek.

A Főgázhoz kerülhetnek a fogyasztók

"A vállalat kiemelten fontosnak tartja, hogy az átmenet folyamata zökkenőmentes legyen. Ennek érdekében a társaság ügyfelei kényelmét, valamint földgázellátásuk folyamatosságát biztosító eljárást alakított ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatallal és az energiapiac érintett szereplőivel egyeztetve.

2015. augusztus 1-jétől az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-hez tartozó, immár országosan működő FŐGÁZ Zrt. egyetemes szolgáltató kész arra, hogy minden érintett lakossági ügyfél földgáz ellátását biztosítsa. Amennyiben az ügyfelek számára ez az eljárás megfelelő, nincs további teendőjük a szolgáltatóváltással kapcsolatban.

Aki más szolgáltatóval kíván szerződést kötni, annak a folyamatos földgáz-szolgáltatás érdekében az új földgáz-kereskedelmi szerződéséről úgy kell gondoskodnia a 2015. augusztus 1-jétől kezdődő időszakra, hogy szerződéskötési szándékkal legkésőbb június 30-ig megkeresi az általa kiválasztott földgáz-kereskedőt vagy egyetemes szolgáltatót.

A fentiekről minden érintett lakossági ügyfelünk részletes, teljeskörű tájékoztatást kap a társaság felmondó levelében. Ezen túlmenően az ügyfelek a Telekom http://www.energia.telekom.hu/nyito.html weboldalán és a gördülékeny szolgáltatóváltás érdekében létrehozott, díjmentesen hívható 06 80 204 569 telefonszámon tájékozódhatnak."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eladhatja a Huawei a P és a Mate-sorozatot is

Eladhatja a Huawei a P és a Mate-sorozatot is

200 millió forintért vásárolt lakásokat és garázst Varga Judit és férje

200 millió forintért vásárolt lakásokat és garázst Varga Judit és férje

Elkapta a koronavírust a maszkviselést elutasító mexikói elnök, Lopez Obrador

Elkapta a koronavírust a maszkviselést elutasító mexikói elnök, Lopez Obrador