szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az angol sztárszakács televíziós műsorában sorozatban menti meg az enyészettől a rosszul menedzselt éttermeket, a valóságban azonban ahogy kivonul a stáb, összeomlik a patyomkin-díszlet.

 

Gordon Ramsay temperamentumos természetével berobban a vendéglátóipari egységbe, átszervez, beleszól a munkafolyamatokba, kiszórja a személyzet gyenge láncszemeit, változtat a kínálton és lecseréli a műanyag muskátlikat, a vendégek pedig elégedetten csettintenek a vacsora végeztével. Legalábbis ennyit látunk a Ramsay – A konyha ördöge című gasztrosorozatban. A valóságban azonban az amerikai és brit sorozatban – előbbi a Gordon Ramsay – A konyha ördöge, utóbbi a Ramsay – A konyha ördöge címmel futott a magyar tévékben – látott éttermek csak nagyon kevese éli túl Ramsay távozását. A sorozat blogja szerint a két műsorban 2011 és 2014 között látott vendéglátóhelyek közül ma mindössze 61 százalék működik, ha pedig elindulunk visszafelé az időben – 2004 óta megy a sorozat – akkor még gyérebb eredményt találunk - írja a Huffingtonpost.

Több étteremben ugyan a „megmentés” óta tulajdonosváltások is voltak, a huszonegy brit étterem hat túlélője közül például háromban már más az üzletvezető, mint aki Ramsay idején volt, de például a később forgatott amerikai verzió első szezonjában látott helyek közül például jelenleg mindössze kettő működik.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!