szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem találja ki, milyen üzletek szaporodnak gombamód az USA-ban.

Soha nem látott magasságokba emelkedett az amerikai sörmanufaktúrák száma, amely már meghaladja az 1800-as évek végén működő tradicionális főzdék számát is. Amíg 1979-ben mindössze 44 kézműves sörfőzde üzemelt az egész Egyesült Államokban, addig 2014-re már a 3400-at is meghaladta a számuk, és a tendencia azt mutatja, hogy a növekedés egyre gyorsabb – számol be a Forbes. A Brewers Association adatai szerint a főzdék 2014-ben 115 469 főt foglalkoztattak, és 36 millió hektoliter sört állítottak elő, ebből több mint 600 ezret exportáltak.

Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy ez az elképesztő növekedési ütem nem bizonyul-e lufinak, és miután az egyre kitekertebb ízesítésű sörökre ráunnak a fogyasztók, és visszatérnek a lágerhez, a sok kis főzdének nem kell-e bezárni a kapuját. Egyelőre ez a veszély nem áll fönn, a kérdés inkább az, hogy mennyi sörcsapot lehet még betenni a kocsmapultba, és hogy mennyi hely van még az üzletek italospolcain.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!