szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az online értékesítés Angliában indul, a németek hazai pályán szeretnék megverni a Tescót és a társait.

Gary Lineker angol focista mondása szerint a focit 22-en játsszák, a meccs 90 percig tart, és a végén a németek nyernek. Ezt az eddig kevésszer megcáfolt tételt igyekszik a kiskereskedelemre átültetni a német gyökerű Aldi, amely ugyan később lépett pályára, de módszeresen elkezdte felőrölni a nagy angol láncokat a saját pályájukon. A legújabb hírek szerint az Aldi a jövő év elején elkezd bort árulni az interneten, majd hamarosan a nem élelmiszer termékeket is elérhetővé teszi a webshopjában – írja a Telegraph. Ez rövid távon messze nem veszélyezteti a Tesco és a többi nagyágyú állásait, a lépés azonban mégis figyelmeztető jel lehet.

Az Aldiban kapható sokféle terméket, a háztartási kisgépeket, a biciklis felszereléseket, a kerti szerszámokat vagy a farsangi jelmezeket egy logisztikai partner fogja házhoz szállítani, vagy országszerte 5 ezer ponton is átvehetőek lesznek. A borokra azért esett a választás, mert az Aldi Angliában több mint ezer fajta bort árul, és sok vevőt kimondottan ezzel a válogatással nyert meg a szigetországban.

©

Az Aldi a hagyományos vonalon is fokozatosan nyer teret a versenytársakkal szemben, a legújabb adatok szerint a britek 53 százalékát tudhatja a vásárlói között, piaci részesedés alapján pedig már a hatodik legnagyobb láncnak számít. Agresszív üzletpolitikája szerint kőbe van vésve, hogy a helyi négy nagy, a Tesco, a Sainsbury's, az Asda és a Morrisons árainál 15 százalékkal olcsóbbnak kell lennie (a saját számolása szerint). A németeknek már közel 600 üzletük van Angliában, idén várhatóan 65-öt nyitnak, 2022-re pedig ezerre emelik az egységeik számát.

Az élelmiszerek online értékesítése a hivatalos kommunikáció szerint egyelőre nincs napirenden, mert annak bonyolultabb logisztikai hátteret kellene építeni, de amikor Matthew Barnest, a helyi leányvállalat vezérét erről kérdezték, ő azt válaszolta:„soha ne mondd, hogy soha”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bevezeti a korhatárszűrőt a YouTube, be kell jelentkezni a videózáshoz

Bevezeti a korhatárszűrőt a YouTube, be kell jelentkezni a videózáshoz

Nem árulják el, hányszor használta Szijjártó a rendőrség helikopterét

Nem árulják el, hányszor használta Szijjártó a rendőrség helikopterét

Hazaengedték a kórházból Pataky Attilát

Hazaengedték a kórházból Pataky Attilát