szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tavasszal írják ki az autóbuszos helyközi személyszállítási közszolgáltatás ellátására vonatkozó pályázatot, a tenderen olyan cégek indulhatnak, amelyeknek a járművei átlagosan nem öregebbek tíz évnél, a Volán buszainak átlagéletkora viszont ezt jóval meghaladja.

Áprilisban jelenhet meg az autóbuszos helyközi személyszállítási közszolgáltatás ellátására vonatkozó pályázat – írta csütörtöki számában a Világgazdaság a fejlesztési tárca közlésére hivatkozva.

A lap megemlíti, azért kell pályázatot kiírni, mert az uniós előírások szerint már nem hosszabbíthatók meg a Volán-társaságok jogutódjaként létrejött közlekedési központokkal megkötött közszolgáltatási szerződések. Az új szolgáltatókat pályázati úton kell kiválasztani.

A brüsszeli előírások szerint a tenderen induló társaságok járműveinek átlagos életkora nem lehet több tíz évnél, miközben a Volán autóbuszparkjának átlagos életkora ezt jóval meghaladja, ezért elengedhetetlen, hogy a Volánok új járműveket vásároljanak – emelik ki.

A buszpark fejlesztésére vonatkozó döntések előkészítése is folyamatban van, az elképzelések szerint a buszgyártóknak a tízéves közszolgáltatási szerződések folyamatos flottafejlesztési előírásaival biztosítanának piacot – derül ki a cikkből. A járművekkel szembeni műszaki elvárásokat a magyar ipar képességeit is figyelembe véve alakítják ki – válaszolta a lapnak a tárca, amely szerint belátható időn belül el lehet érni a tízéves jármű-átlagéletkort.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mégis lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban és az iskolákban

Mégis lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban és az iskolákban

Megmagyarázta a kormányhivatal, mi a baj a hódmezővásárhelyi ingyenes buszjáratokkal

Megmagyarázta a kormányhivatal, mi a baj a hódmezővásárhelyi ingyenes buszjáratokkal

A kormány közzétette, kik kapnak bértámogatást a lezárások miatt

A kormány közzétette, kik kapnak bértámogatást a lezárások miatt