szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy párizsi hentes szem előtt tartva a vásárlói igényeket záróra után is elérhetővé tette frissen vákuumcsomagolt termékeit, így a környékbeliek egy automatából most már a nap 24 órájában hozzáférhetnek egy sertéskarajhoz, egy bélszínhez, de akár egy tojáshoz is.

 

©
„Az automata termékválasztékunk egy részét kínálja, amelyet saját magunk készítünk elő, és teszünk vákuumcsomagolásba” – mondta Florence Pouzol, a L’Ami Txulette nevű, baszk hentesbolt tulajdonosa a The Localnak, majd hozzátette, hogy az automatával zárva tartás esetén is működő, kiegészítő szolgáltatást kívántak nyújtani vásárlóiknak. Egy bélszín 6 euró, a sertésborda 5, de lehet kapni marhahátszínt is nyolcért, sőt még tojást is ad a gép – írja az Élelmiszer Online.

Az automatahús ugyanakkor csak Párizsban újdonság, országszerte már négy hasonló gép működik, a bagettért pedig már 2011 óta le lehet ugrani az automatához. Utóbbi egyébként már Bécsben is elérhető, ahol az ételpazarlást elkerülendő üzemelte be egy pékség a kenyérautomatát. A megmaradt pékárukat este 8 és reggel 6 óra között lehet a gépből kedvezményes áron megvásárolni, így el tudják adni azokat a kenyereket, amelyek másnap már nem kellenének a vásárlóknak. Őszintén reméljük, hogy a húsautomata nem ugyanezen az elven működik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!