szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem kizárt, hogy Mészáros Lőrinc nagykutya lesz a szállodaiparban is, esélyes ugyanis, hogy megveszi a Hungest Hotels 19 magyarországi szállodáját. Egyelőre a vállalat piaci értékét mérik fel, mert komolynak tekinthető befektető jelentkezett. Mostanában megélénkült a kereslet a szállodák, hotelek iránt, s ennek kapcsán sokan úgy vélik, hogy a kormány afféle nemzeti szállodaláncot akar létrehozni.

A magyar tulajdonú Hungest Hotels szállodalánc tulajdonosa, a milliárdos, Leisztinger Tamás nem nyilatkozik az ügylet lezárásáig. Hülvely István, a Hungest Hotels vezérigazgatója egyelőre annyit közölt: valóban folyamatban van a társaság piaci értékének felmérése egy komoly befektetői szándék kapcsán.

A Hungest Hotelsnek tizenkilenc szállodája van Magyarországon, három külföldön. Utóbbiak nem eladók, állítólag. Újabban egyre hangosabb az a találgatás: egy „Fidesz-közeli vidéki nagyvállalkozó” áll az ügylet mögött – írja a 168 óra Online. Az mindenesetre árulkodó lehet, hogy – amint azt a HVG elsőként írta – Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere május elején Alcsúti Szálloda Project néven új céget alapított, és Alcsútra, a Habsburg-kastély közelébe akar hotelt építeni. Érdekli tehát a szállodaipar.

Sokan ezért is tartják elképzelhetőnek, hogy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerül a magyar tulajdonú Hungest Hotels. Kérdés persze, vajon mindez összefügg-e a tervezett nemzeti hotellánccal, amelyről 2012-ben beszélt először a Nemzetgazdasági Minisztérium illetékes államtitkára. A lapnak nyilatkozó piaci szereplők szerint ebből nem lesz semmi. Az MFB Ingatlanfejlesztő Zrt.-től pedig azt a választ kapták: feladataik között nem szerepel a Hungest Hotels eladó szállodáinak megvásárlása, szállodaportfólió-építését sem tervezik, inkább a piaci értékesítés a cél – egy work-out tevékenység keretében, átmeneti hasznosítás után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Olyanok is kaphattak koronavírus elleni oltást, akik még nem jogosultak rá

Olyanok is kaphattak koronavírus elleni oltást, akik még nem jogosultak rá

Elbukott a magyar kezdeményezés: nem lesz uniós jogszabály a kisebbségek jogairól

Elbukott a magyar kezdeményezés: nem lesz uniós jogszabály a kisebbségek jogairól

Kivégeztek az Egyesült Államokban egy koronavírus-fertőzött sorozatgyilkost

Kivégeztek az Egyesült Államokban egy koronavírus-fertőzött sorozatgyilkost