szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tizenkétmilliárd forintos beruházással 181 új munkahelyet hoz létre Debrecenben az Alföld Tej Kft., a munkahelyteremtést 120 millió forinttal támogatja az önkormányzat - közölte Papp László polgármester.

Az élelmiszeripar az árbevételt tekintve a hatodik helyen szerepel a városban a 2015-ös 78,5 milliárd forinttal, és nagy foglalkoztatónak számít: a városban működő 92 élelmiszeripari vállalat összesen 3122 embernek ad munkát - mondta a polgármester.

Mélykuti Tibor, az Alföldi Tej Kft. ügyvezető igazgatója közölte, hogy a 2018 végére elkészülő fejlesztéssel évi 8500 tonna sajtot és 7000 tonna tejport állítanak majd elő Debrecenben, a jelenlegi évi nettó 43 milliárd forint árbevételük pedig 10-12 milliárddal fog növekedni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!