szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Reagált a UPC Direct annak a kolontári férfinak az ügyében, akitől több tízezer forintot követeltek, mert nem adott vissza a szolgáltatónak egy eszközt. Azért nem adhatta vissza, mert az megsemmisült a 2010-es iszapömléskor.

„A jelenlegi sajnálatos helyzet csupán egy adminisztrációs hiba eredménye, amely nincs összhangban a katasztrófa sújtotta előfizetőinkkel kapcsolatos korábbi gyakorlatunkkal” – fogalmaztak a UPC Direct hivatalos közleményében a kolontári férfi ügyével kapcsolatban.

Az ATV Híradó számolt be arról, hogy hat és fél évvel a kolontári iszapkatasztrófa után az egyik műsorszolgáltató 65 ezer forintot követel egy előfizetőjétől, mert nem adta vissza a nála lévő modemet. A kolontári férfi a napokban kapott volt kábelszolgáltatójától levelet, amelyben arról tájékoztatták: még mindig nem adott vissza egy eszközt, ami nála volt, és ha nem fizet nyolc napon belül, a tartozását továbbadják egy behajtó cégnek.

A vörösiszap nemcsak a férfi, hanem a testvérei házát is elvitte, szüleik otthonát ugyancsak elöntötte a mérgező anyag. Édesanyja nem tudott már kimenekülni, holttestét három nappal később találták meg. Az előfizető nevén két modem volt. Az egyik eszköz az édesanyjánál volt, aki meghalt a katasztrófában. Annak a modemnek sikerült tisztázni a sorsát, a másikénak viszont nem. Azért nem adta vissza, mert megsemmisült az iszapömléskor.

Az ATV Híradó kereste korábban az ügyben érintett szolgáltatót is, de az adásukig nem válaszoltak a levelükre.

A UPC Direct írásban küldte el a reakcióját a hvg.hu-nak. Ebben beltéri egységet említenek, és szerintük „csupán egy adminisztrációs hiba” miatt küldték a 65 ezer forintos felszólítást.

„Amint értesültünk a kialakult helyzetről, felvettük a kapcsolatot előfizetőnkkel, kifejeztük sajnálatunkat, és megnyugtattuk, hogy a hiba miatt megjelenő tartozást töröltük” – közölték.

A cégtől állították, hogy még a katasztrófa idején úgy döntöttek: minden sérült berendezéshez kapcsolódó kötelezettség alól mentesítik az érintett előfizetőket. És persze fogadkoztak, hogy a szolgáltatónál kiemelt figyelemben részesítik az ügyfeleiket, illetve próbálják gyorsan megoldani a problémákat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Apple-bejelentés: lila iPhone 12 és az első iPadnél 1500-szor nagyobb teljesítményű új gép kerül piacra

Apple-bejelentés: lila iPhone 12 és az első iPadnél 1500-szor nagyobb teljesítményű új gép kerül piacra

Mi történik az agyunkban, amikor új nyelvet tanulunk?

Mi történik az agyunkban, amikor új nyelvet tanulunk?

13 évre ítéltek egy visszaeső pedofil apát, aki 3 és 8 éves korában is szexuálisan bántalmazta a kislányát

13 évre ítéltek egy visszaeső pedofil apát, aki 3 és 8 éves korában is szexuálisan bántalmazta a kislányát