szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már a 17. évét tölti a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara élén az 55 esztendős Parragh László. Számos tisztségének köszönhetően befolyása nemcsak a gazdaságra, hanem az oktatásra is kiterjed. Mostanában éppen ezen a területen borzolta fel a kedélyeket néhány kijelentésével.

Bár maga is gimnáziumba járt, mostanában éppen azt mondta, az a baj, hogy nem zárnak be ilyen iskolákat. Ha ugyanis megtennék, kevésbé érvényesülne azok elszívó hatása az oktatási rendszerben. De honnan indult, és hogyan lett az orbáni „munkaalapú társadalom”elkötelezett szószólójává, és miért tartják sokan a miniszterelnök oktatáspolitikai rossz szellemének? A HVG e heti számában a gyakorló vállalkozóból gyakorlott kijáróemberré váló Parragh László életútját ismerhetik meg.

Már egyetemistaként üzletelt, ennek köszönhetően autóval járt, drága öltönyöket hordott.  Az őt ismerők azt mondják róla, sohasem az álmai irányították a karrierjét, abban volt jó, hogy az élet hozta helyzetekre ügyesen és gyorsan reagált. Ezt egyébként maga Parragh is elismerte egyik interjújában, megjegyezve, hogy nem akart üzletember lenni.

De akkor mi lett belőle? A részleteket megtalálja a HVG hetilap friss számában.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!