szerző:
hvg.hu

A forgalom azonban visszaesett a hotelekben, hiába várt mindenki telt házat.

Nem jött be az a teória, hogy a vizes vb és a szintén júliusban rendezett Forma-1 miatt csúcsokat dönt a külföldi turisták száma Budapesten: a KSH adatai szerint a magyarországi turisztikai régiók közül egyedül Budapest-Közép-Dunavidéken csökkent a külföldi vendégek száma tavalyhoz képest – írja a Kamara Online. A visszaesés hátterében az áll, hogy a fővárosi szállodák vendégforgalma 2,4 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.

Ezt magyarázhatja, hogy a Fina vizes vb-re lefoglalt helyek közül sokat visszamondtak, miután kiderült: 3-4 ezer versenyző helyett 2400 érkezett, és ahhoz képest, hogy a Nemzetközi Úszószövetség 2500 újságíró elhelyezését írta elő, csak 1370-en regisztráltak.

A szállodák azonban nem szenvedték meg azt, hogy kevesebb volt a vendégük, sőt. A Kamara Online által idézett adatok szerint átlagosan 37 százalékkal kértek többet szobáikért, mint egy évvel korábban. Ráadásul a vb vendégei számára lefoglalt szobákat a szerződés szerint akkor is kifizették a hotelek számára, ha mégsem jöttek annyian.

További adatok a Kamara Online cikkében.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!