szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Még kormányzati pénzt is kapnak fejlesztéseikhez a kormányközeli cégek.

Már száznál több vajdasági település örülhet az Elios LED-lámpáinak. A korábban a magyar kormányfő vejének, Tiborcz Istvánnak a tulajdonában levő cég ottani leányvállalata nem csak magyarlakta településeken tarol a köz- és magánszféra együttműködésében megvalósuló fejlesztésekből – büszkélkedett a HVG tudósítójának az egyik város főépítésze.

A pénz ott nem az EU-tól jön, hanem részben a magyar kormánytól: Magyarország százmilliárdos nagyságrendben finanszírozza a határon túli magyar területek vállalkozásait, és ebből 65 milliárd jut szerb területekre.

Ráadásul az OLAF ott nem is vizsgálódik az Elios után, amely feltűnően rejtőzködik. A HVG munkatársa azt tapasztalta, hogy a szerbiai honlapon megadott újvidéki címről már több mint fél éve elköltözött a vállat, a másik megadott cím pedig jellegzetes cégtemető: tucatnyi társaság van bejegyezve egy hatodik emeleti lakásba.

Tudósítónk Horvátországban is felmérte a kormányhoz közeli oligarchák üzleteit. Itt, akárcsak Csehországban Mészáros Lőrinc aktív, és a felcsúti polgámester egyre nagyobb részt hasít ki a közös üzletekből.

További részletek a HVG csütörtökön megjelenő számában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Erős földrengés volt Alaszkában, szökőárriadót rendeltek el

Erős földrengés volt Alaszkában, szökőárriadót rendeltek el

Mi az az extra csík az új iPhone-ok oldalán? Az európai modelleken miért nincs ott?

Mi az az extra csík az új iPhone-ok oldalán? Az európai modelleken miért nincs ott?

3000 éves labdákat találtak

3000 éves labdákat találtak