szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rendre panaszkodnak az ihatatlan ivóvízre azokon a településeken, ahol az arzéntől „tisztították” meg a vezetékes vizet új technológiákkal, uniós százmilliókból. Most Orosházán verte ki a biztosítékot a büdös víz.

"Büdös, nekem hasmenésem is volt, hánytam is egy napig" – ezt az oroscafe videójában mondja el egy helyi asszony. Most éppen az orosháziak nyelik le a békát, hiába a drága technológia, napok óta többen ihatatlannak érzik a vizüket. – számol be az oroscafe.hu. A portál megkereste a szolgáltatót, az Alföldvíz Zrt. azt közölte velük, hogy az ötven leadott mintából egyetlen sem lett pozitív, tehát a víz legfeljebb esztétikailag, illetve az érzékszervek számára változott meg. Még a helyi kórház is kiadott egy közleményt, hogy megnyugtassák a lakosokat, ezek szerint a hasmenéses megbetegedések sem szaporodtak el a városban, de a biztonság kedvéért az intézményben megfordulók számára is biztosítanak palackos vizet arra az esetre, ha kifogás lenne a vezetékes vízzel kapcsolatban.

Hol vörös, hol fekete víz folyik a csapokból szerte az országban, azokon a településeken is, ahol már rég lezárták a programokat. A Békés megyei, Orosháza ebben a megyében van, arzénes vizet egy konzorcium tisztította meg, ennek a triumvirátusnak az egyik tagja a Mészáros és Mészáros Kft., de kapott szerepet a kivitelezésben a helyinek számító Békés Drén Kft. és a Duna Aszfalt is. A projektet levezénylő szakemberrel is beszéltünk még tavaly ősszel, szerinte a Békés megyei projektnél az auditorok mindent rendben találtak. Ennek ellenére egyre gyakrabban lehet a panaszokat hallani ebből a térségből is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Homályba burkolódzó újságírók csoportja dönt a Golden Globe-díjakról

Homályba burkolódzó újságírók csoportja dönt a Golden Globe-díjakról

Visszafogja magát a Jaguar Land Rover

Visszafogja magát a Jaguar Land Rover

Tüntetők foglaltak el egy kormányzati épületet Örményországban

Tüntetők foglaltak el egy kormányzati épületet Örményországban