szerző:
MTI / hvg.hu

A focivébé jegyeinek értékesítése az oldalon keresztül a FIFA szerint illegális.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) feljelentette a Viagogo internetes jegyértékesítő céget az oroszországi világbajnokság belépőinek árusítása miatt.

A FIFA keddi tájékoztatása szerint több más szervezettel közösen azért fordult a genfi ügyészséghez, mert szerinte a Viagogo átláthatatlan és megtévesztő üzleti magatartást folytat, úgynevezett másodlagos piacot működtet a jegyek újrahasznosítása révén.

A nemzetközi szövetség közleményében hangsúlyozta: számára a vb-re kilátogatók biztonsága a legfontosabb, illetve az, hogy tisztességes jegyértékesítési rendszert működtessen. A FIFA hozzátette: elképzelhető, hogy akik nem hivatalos jegyértékesítőtől – többek között a Viagogótól – szerezték be belépőiket, azokat nem fogják beengedni a mérkőzésekre a jövő csütörtökön kezdődő világbajnokságon.

A Viagogo egyfajta legális jegyüzérportál, amely a jegyeknek úgynevezett "másodlagos értékesítésével" foglalkozik. A foci-vb meccsein kívül koncertekre, fesztiválokra, színházi előadásokra is kínál belépőket, de már korábban is több kritika érte.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!