A jobbikos Lukács László György küldött írásbeli kérdést a Pénzügyminisztériumba.

A Jobbik országgyűlélsi képviselője Varga Mihály pénzügyminiszternek címezte írásbeli kérdését, helyette a tárca államtitkára, Tállai András válaszolt. Lukács László György arra volt kíváncsi, hogy mi lett a Palóc Nagykereskedelmi Kft. munkavállalóival.

Az államtitkár azt írta, a Palóc Nagyker felszámolásakor 170 embert bocsátottak el, és a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból több mint 385 millió forintnyi elmaradt munkabért fizettek ki. Ez a pénz nemcsak a felszámoláskor kirúgottak között oszlott el, jutott belőle azoknak is, akiknek a felszámolás előtt szűnt meg a munkaviszonyuk, vagy gyesről tértek vissza.

Tállai András azt is közölte: 2016 januárjában 4500 regisztrált álláskeresőt tartottak nyilván a kereskedelemben, míg az üres álláshelyek száma megközelítette a 6 ezret Nógrád megyében. Az államtitkár ebből azt a következtetést vonta le, hogy a nógrádi cég elbocsátott munkavállalóinak volt hol elhelyezkedniük.

A Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nél 2016. szeptember 23-án rendelték el a csődeljárást. A cég a csődeljárás előtt Nógrád megye legnagyobb munkáltatója volt, 1300 embert alkalmazott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!