szerző:
hvg.hu

A német válogatottnál nyomott a hangulat, ez érthető a Mexikó elleni vereség után. A csapat utoljára 1982-ben vesztette el első meccsét (akkor egyébként döntőbe jutottak). Érdekesebb, hogy a válogatott felsülésével jelentősen vesztett értékéből az Adidas is.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

Hétfőn közel 2 százalékos zuhanással nyitotta a kereskedést az Adidas a tőzsdén, a részvények 4 euróval értek kevesebbet. Pedig a sport- és életmód-ruházati cég papírjai folyamatosan emelkedtek a világbajnokság előtt. Elemzők szerint a visszaesés oka a német–mexikói meccs végeredménye.

Amennyiben a német válogatott nem jutna tovább a csoportjából, jelentős bevételforrástól eshet el a csapatot ruházó Adidas. A cég legfontosabb marketing eszköze a válogatott a német piacon, és a világbajnokság alatt különösen sok árucikket akartak eladni. Ugyanakkor elemzők nem várják, hogy az éves eredményre is döntően befolyással lehet Neuerék esetleges korai kiesése.

(Forrás: Spiegel Online)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!