szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A G-nap mementójaként meredeznek a megkezdett hídelemek a Tiszapüspökinél, de az építkezés minden bizonnyal újraindulhat, mert lejár a beruházásra kiírt új pályázat jelentkezési határideje.

Az M4 érintett szakaszának EU-s pénzből tervezett építését Simicska Lajos akkor még kormánykedvenc cége, a Közgép végezte, ám nem sokkal a G-nap után a munkálatokat leállíttatta a kormány, miután az Európai Bizottság kifogásokat fogalmazott meg a projekttel kapcsolatban. A kormány kartellgyanúról beszélt, de Brüsszelnek a túlárazottsággal volt baja. Mindenesetre a kormány hamarosan szerződést bontott a Közgéppel, és végül kártérítést sem kellett fizetnie, mert peren kívül rendezték az ügyet.

Most újra közbeszerzést írtak ki a félbehagyott szakaszra, 2x2 sávos gyorsforgalmi út építésére Abony és Törökszentmiklós között, benne a Tisza-híddal.

Így néz ki a környék, pár nappal ezelőtti állapotában mutatjuk, Simicskáék annyira csapot-papot otthagyva vonultak le innen, hogy még a közgépes feliratok is ott vannak.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Károly herceg meleg szavakkal emlékezett az apjára

Károly herceg meleg szavakkal emlékezett az apjára

Medgyessy szerint hibázott a DK, amikor a keleti vakcinák ellen beszélt

Medgyessy szerint hibázott a DK, amikor a keleti vakcinák ellen beszélt

Marabu Féknyúz: Nyuszika és a sapka

Marabu Féknyúz: Nyuszika és a sapka